onsdag den 20. februar 2008

Infomøde

Ved informationsmødet i stadionloungen her til aften blev godt 100 fremmødte fans og frivillige orienteret om det forestående stadionbyggeri – der blev både informeret omkring processen indtil nu samt om det videre forløb i byggeprocessen. Niels-Erik informerede masserne, mens HC og co. supplerede med yderligere informationer. Mange af informationerne var kendt stof for faste læsere af nærværende blog, men der kom alligevel en del detaljer frem, som endnu ikke er blevet behandlet på disse sider.

Ændringer ankomstbygning

Ankomstbygningen (bygningen bag nordtribunen mellem stadion og stadionhallen) er blevet omdisponeret så der nu er 2 etager i stedet for de 3 i det oprindelige forslag. Dette er sket af omkostningshensyn (dele af ankomstbygningen har sandsynligvis været en ”option” i det oprindelige forslag), men da grundarealet af de to tilbageværende etager er større end i det oprindelige forslag forbliver det samlede etageareal (næsten) uændret. Disponeringen af ankomstbygningen bliver ud over hovedindgangen således:

Kælder: Spillerfaciliteter og omklædning
Stueplan: Fan/Sportscafe og fanshop
1. sal: Administration og kontor
Billetsalget bliver flyttet fra ankomstbygningen til luger i den omkransende væg (forestil dig billetluger i betonvæggen mod Gl. Vardevej)

Tidsplan
Vi fik yderligere informationer omkring tidsplanen – som udgangspunkt har Davidsen Partnere lovet at der til hver en tid vil være 3 af de 4 tribuner til rådighed, så byggeriet vili høj grad være etapeopdelt. Groft fortalt ser planen således ud:

Marts-Juni 2008: Tribune SØ og S opføres (endetribunen og det ene hjørne i udebaneenden)
Maj-August 2008: Tribune vest (ståpladser foran den gamle) og SV (det andet hjørne i ude-enden) opføres
Juni-Oktober 2008: Tribune N, NV og NØ opføres (Nordkurve Esbjerg til folket!!)
Juni-November 2008: Ankomstbygning og administration i nordenden opføres
November 2008 – Marts 2009: Lounge- og skyboksbygning opføres samt vesttribunen renoveres

Det er den foreløbige plan, men mon ikke det bliver nogenlunde således med enkelte forskydninger i tidsplanen.

Ståpladser
Som også tidligere behandlet her på bloggen blev det bekræftet at ståpladserne, der indledningsvis var tænkt etableret på nedre afsnit, nu bliver etableret på øvre afsnit i to hjørner diagonalt overfor hinanden. Det blev ligeledes påpeget at størrelsen af ståpladsafsnittene (specielt hjemmeafsnittet) i høj grad var variabelt, så ved stor efterspørgsel kan større dele af endetribunen inddrages.

Transparente tagpaneler
Hvis man har nærlæst skitseforslaget vil man se at tagpanelerne i sydenden bliver specielle: de yderste 5-8 m af panelerne vil være transparente for at sikre fortsat tilstrækkeligt lysindfald på DK’s bedste fodboldbane.


Til sidst et par lidt mere løse indslag:

Skybokse, tribuner, osv
Skyboksene bliver leveret rå – dvs uden inventar eller andet. Det vil så være op til den enkelte lejer at stå for indretningen efter behag (dog kan man nok forestille sig at der bliver nogen generelle retningslinier fra udlejeren, så der ikke er lyserøde plys-dyr i vinduerne..)
Udover skyboks-lejemålene, så vil man også sælge sponsorater på tribunenavnene, og umiddelbart virker der til at være fornuftig indledende interesse for både skyboks-lejemål og tribunesponsorater fra interesserede erhvervsvirksomheder.

Storskærme, diodebander
EfB påtænker på sigt at investere i storskærme og diodebander for at gøre stadionoplevelsen mere komplet (og være mere attraktive overfor sponsorer). Tagkonstruktionen er således dimensioneret til at kunne bære lasten fra de forventede storskærme (selvom de måske ikke bliver installeret fra dag 1)

Adgangssystem
Det er ligeledes planen på sigt at etablere en anden form for adgangssystem, men det bliver ikke i første omgang – mit bud er at der ligesom i Aalborg og Brøndby går 2-4 år før man har fået identificeret det ideelle system og derefter investerer i det. Hellere dette end en forhastet løsning fundet midt i en i forvejen travl byggefase.

Spørgsmål modtages med kyshånd

Følg i øvrigt med på EfB.dk – der bliver en forholdsvis grundig dækning af byggeriet derfra snarest.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for update.

Men hvem er HC og co.??

Unknown sagde ...

Hej Kenneth, tak for updaten. Du skriver at banderne og skærmene kommer på sigt, mens man andetsteds (debatsiderne) kan se de kommer forholdsvis med det samme, hvad skal man forholde sig præcist til? :) Det er noget der ligger mig meget på sinde fordi alle andre klubber har disse reklamemuligheder p.t. og Esbjerg vil sakke for langt bagud rent reklamemæssigt hvis de bander ikke snart kommer op at stå

Kenneth Guldager sagde ...

Med HC og co. mener jeg Marketingschef HC Warrer og Stadion- og Cateringchef Lars Fyhn, der begge var til stede til præsentationen.

Mht. diodebander og storskærm, så er jeg overbevist om at de kommer ret hurtigt, måske endda lige så snart stadion står færdigt - det er blot ikke en del af Davidsen Partneres stadionprojekt, men derimod en investering som EfB selv skal foretage, derfor er det endnu ikke helt afklaret om det bliver fra dag 1 af eller om der går et par måneder inden anlægget er endeligt etableret.