fredag den 21. december 2007

Julestemning og skitseforslag

Så oprandt dagen, hvor bydernes skitseforslag skal indleveres til kommunen - vi almindelige dødelige kan stadig kun gisne om indholdet og omfanget af skitseforslagene, men vi kan da håbe og glæde os til vi får et kig på vinderforslaget.

I mellemtiden kan vi jo passende tage et kig på de bydende parter, samt hvad man skal forvente af sådan et skitseforslag - først et kig på byderne:

Davidsen Partnere, Fredericia
Davidsen partnere stod jo som bekendt for byggeriet af den nye tribune, samt anlægget af bane og lys-anlæg - derudover har man stået for ombygningen af spillestedet "posten" i Odense, men ellers har man ikke de helt store erfaringer inden for stadionbyggeri, og jeg er spændt på om deres forhåndsengagement i stadionbyggeriet giver dem nogen fordele overhovedet - dog mener jeg ikke at de på nogen måde har diskvalificeret sig selv med det produkt de tidligere har leveret, da det i store træk opfylder de forventede specifikationer.
Deres hjemmeside:
http://www.davidsenpartnere.dk/
E.Pihl & Søn, København
Dette firma er en af landets større entrprenører og har været involveret i en række store byggeopgaver i landet. Deres erfaring indenfor stadionbyggeri inkluderer blandt andet ombygningen af Brøndby stadion, samt nyanlægget af Vejle stadion, ligesom de har stået for anlægget af det nye (flotte) skuespilhus i københavn og det nye elefanthus i zoo (som rambøll er rådgiver på)

Brøndby stadion:

Vejle stadion:
(se mere om det nye Vejle stadion på http://www.vejle-stadion.dk/)

Deres hjemmeside:
http://www.pihl-as.dk/

MT Højgaard, Esbjerg

MT Højgård har inden for de sidste år stået for byggeriet af det nye fredericia stadion, samt Arena fyn i Odense

Fredericia:
Arena Fyn:

Deres hjemmeside: http://www.mthojgaard.dk/

C.C. Contractor, Herning
Slutteligt er der de midtjyske (føj) CC contractor, der tidligere har været involveret i en del byggerier i Herning og omegn, men ikke umiddelbart i noget stadion - eller tilskuerrelateret.

Deres hjemmeside: http://www.c-c-contractor.dk/

Alt i alt skal det nok være brugbare bud, der kommer fra alle entreprenører - bare jeg får mine overdækkede ståpladser er jeg i princippet tilfreds...

Eksempler på skitseforslag
Hvad kan vi så forvente af de skitseforslag som byderne sender ud i dag? Jeg har fundet et par eksempler på skitseforslag til nylige danske stadionbyggerier - bare følg de nedenfor angivne links:

Vinderprojektet for det nye Horsens stadion:
http://www.horsenskom.dk/KulturOgFritid/ForumHorsens/~/media/Publikationer/konkurrencehæfte_horsens_stadion_3xn%20pdf.ashx
Vinderprojektet for det nye Vejle stadion:
http://www.vejle.dk/page8179.aspx

Et andet forslag til det nye Vejle stadion (hvor CC contractor er entreprenør, mens midtconsult, der har erfaring fra SAS arena er rådgier) - bemærk den interne lighed med SAS arena...
http://fan.dk/

Som det ses så er det overordnede visualiseringer der fokuseres på i alle forslagene, derudover er der også dispositionsplaner for det samlede område og plantegninger med placering og fordeling af lokaler.

Man skal regne med at det færdige projekt kan komme til at afvige fra skitseforslagene, således har man i Vejle tilpasset vinderprojektet, så man etablerer skybokse i stedet for fitness lokaler og lukker de to hjørner ned mod skoven (hvilket bliver en stor gevinst for det færdige stadion).

Nu mangler vi så bare at en venlig sjæl ved kommunen fremsender de indkomne forslag til undertegnede til grundig evaluering i juleferien...





1 kommentar:

Anonym sagde ...

Så kom buddene endeligt fra firmaerne. Der var 4 firmaer der var med efter prækvalifikationen, men kun 2 af dem valgte at være med til det sidste, her er buddene.:

Davidsen Partnere, Esbjerg/Fredericia....105 millioner uden moms.
&
MT Højgaard, Esbjerg............................126,2 millioner uden moms.

Iht JyskeVestkysten idag udtaler, Esbjerg Kommunes ejendomschef, Poul Larsen. "Der ligger nu to - iøvrigt meget flotte - forslag, og de forslag skal vi nu nærvurdere for at se, hvad der konkret er med i prisen."

Hvem der løber af med BWA ordren, bliver efter planen offentliggjort mandag den 14. januar.